CARA GUNA APPLICATION ANDROID STYLE ZYAROSES

 ASSALAMUALAIKUM

Hye semua mesti korang tertunggu macam mana nak guna application android yang
zya bagi tu kan. Ha kalau korang tak tahu boleh la tengok sini hokey. Kena ikut step 
by step dia. Kalau silap langkah sesat jadinya...hahaha

STEP 1
Bila korang dah habis download app tu, korang buka dan akan keluar 
macam nie, So korang tekan dekat setting tu nanti. 
 


STEP 2 
Bila dah tekan setting akan keluar senarai banyak macam nie kan, 
so korang cari ayat (Allow installation of apps from sources other than the play store) macam yang dalam gambar tu dan tekan tick



 STEP 3

Kemudian akan keluar kotak macam nie korang hanya klick ok saja



 STEP 4

Bila dah tick ok terus keluar macam nie, tekan jer install kat bawah tu dan tunggu la sampai dia habis download dan boleh la korang guna appilacation korang tu.Yeeeaahhhh...



SELAMAT MENCUBA!!!!!!!


 credit to:- prettydroid





0 comments:

Post a Comment

Hye uollss Sila tinggalkan komen anda satu pun jadilah hehehehe