MENANG GIVEAWAY LAGI

ASSALAMUALAIKUM!!!!

Syukur kali nie terpilih sebagai salah seorang pemenang untuk Giveaway October By Impiana Cik Yanie yang pernah zya join dalam entry SINI. Ini kemenangan kali yang ke-4 zya dapat setelah menubuhkan belog miss zyaroses nie dalam tempoh masa 3 bulan. Alhamdulillah rezeki setelah lama berkecimpung cuma dulu tak aktif tahun nie baru bergiat aktif. Opppsss bebel banyak plak zya nie. 

Actually apa yang zya menang errrkkk?? Ha nak cerita la nie hadiah yang ditawarkan oleh Cik Yani dalam GA dia nie boleh tahan menarik la juga tapi zya terpilih pemenang untuk kategori senarai bloglist Cik Yanie sahaja. Tapi itu pun syukur sangat sebab apa tau follower untuk blogger Cik Yanie nie beribu-riban. Zya nie anak ikan jer tak mampu nak setanding dengan ikan besar so memang bangga juga la kan.hihihihi.



Meyh la tengok senarai pemenang yang lain sama dan TAHNIAH pada semua pemenang. Blogger yang tidak menang jangan berkecik hati yer InsyaAllah mungkin rezeki korang lagi. Cuba lagi pada GA yang dianjurkan oleh para blogger lain hokey. 






 1x Topup RM5
 http://www.syuhadasalleh.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html

 1x Bawal Printed
 http://www.maisarahsidi.com/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html

10 x Ole-ole from SABAH.
1. http://loadingendup.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html

2. http://theathra.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html 

3. http://farahanasharif.blogspot.com/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html

4. http://faranina89.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie_27.html

5. http://azzamastura.blogspot.com/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html 

6. http://djmcosmetics.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html

7. http://blogashalya.blogspot.com/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html

8. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html 

9. http://cintahawaa.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html 

10. http://imaginasifarah.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html 


 2x Bloglist
http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html



 5x Brooch
http://itsmelyya.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html 


http://mummyrinazonebeauties.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html
1x Buku Bacaan 
http://fififizahresepi.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html  

1x Shawl Preloved *ShawlAyuCinta*
http://www.sayidahnapisah.com/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie.html





 SEKIAN!!!!!!


Segmen: Jom Tingkatkan Followers

ASSALAMUALAIKUM!!!!

Jom uollsss kita join segmen dari blogger Leya Yeolly nie. Untuk join sila klik banner kat bawah nie. Segala syaratnya semua ada dekat situ. Meyh la kita pakat tambahkan follower kita dan mengeratkan silaturrahim dengan rakan blogger lain. Jangan lupa tag 2 orang rakan blogger korang erkkk.


http://1.bp.blogspot.com/-BFk9oTZtZq8/VijWJU688hI/AAAAAAAABVM/q2FgNaYhK3Q/s1600/tingkatkan.jpg
Sila Klik Sini



Rakan Blogger Zya :- 
  1. Lyssa Faizureen (Nie sifu zya dalam dunia blogging)
  2. Lady Yana (Nie pula BFF zya)















ROAD SHOW FILEM LOVE SUPERMOON DI UNIMAP




 Assalamualaikum!!!!

Berjumpa lagi kita pada entry kali ini mengenai Road Show Filem Love Supermoon. Ha korang dah pergi tengok ker belum? Rugi kalau korang tak tengok filem nie. Filem nie dah keluar dekat pawagam 22 October baru-baru nie. Pergi cepat-cepat tengok sebab apa zya suruh pergi cepat-cepat tengok. Ha nie nak cerita dalam entry kali nie. Memang super duper superb best la filem yang berunsur romentik komedi nie. Dari mula cerita dia sampai habis memang tak bosan dan tak kering gusi asyik gelak saja.

Pada hari ini diaorang buat roadshow dekat kampus zya belajar nie, jadi tak nak lepaskan peluang zya dengan kawan-kawan pun join memandangkan tiada sesi kuliah pada hari ini. Dari Kangar kitaorang bertolak ke kampus Pauh perjalanan dalam setengah jam. Bila kami sampai saja, sedia elok majlis dimulakan dengan persembahan oleh artis Yuka Kharisma dengan menyanyikan lagu Hati Berbisik untuk ost lagu dalam filem Love Supermoon. Kecik comel jer orangnya dan zya sempat juga bergambar dengan dia.hehehehe


Yuka diapit oleh kedua-dua MC


Yuka mempersembahkan hati berbisik


jeng jeng kita bersama Yuka.


Selepas saja persembahan oleh Yuka terus filem Love Supermoon ditayangkan. Memang gawat satu dewan dengan gelak ketawa para penonton yang menyaksikan gadingan ideal pelakon utamanya Farid Kamil dan Nadia Nisa serta barisan artis lain seperti Rita Rudaini, Anne Ngasri, Zain Hamid serta Azhar Sulaiman dan diarahkan oleh pengarah Wan Hasliza dan diterbitkan oleh syarikat Grand Brilliance. Yang mana zya adalah peminat setia kepada setiap filem yang dikeluarkan oleh syarikat ini.

Meyh sini zya cerikan sedikit jalan cerita Love Supermoon nie. Filem ini berkisarkan tentang persahabatan lima orang sahabat yang bermula sejak bangku sekolah dan bagaimana persahabatan mereka berkembang sehingga ke zaman universiti, alam perkerjaan dan bagaimana mereka mula bertemu dengan pasangan hidup serta mendirikan rumah tangga. Razak (Farid Kamil) dan Triz (Nadiya Nisaa) sudah mengenali antara satu sama lain sejak di bangku sekolah lagi kerana sahabat baik Razak, Sulayman (Zain Hamid) merupakan kekasih kepada Nina (Rita Rudaini) yang berkawan baik dengan Triz. Razak dan Triz hanya mengetahui tentang perihal masing-masing menerusi ‘gossip’ yang disampaikan oleh rakan baik mereka.

Setelah menamatkan zaman universiti, Triz bekerja di pusat panggilan bagi sebuah syarikat automobil yang bercita-cita untuk menjadi seorang penulis, tetapi malangnya, hasil tulisan Triz sering ditolak oleh syarikat-syarikat penerbitan sehingga menyebabkan teman lelaki Triz, Azman (Azhar Sulaiman) tidak menyokong hasratnya untuk menjadi penulis. Walaupun Azman merupakan seorang lelaki yang ego dan senantiasa menghalang Triz dari mencapai impiannya, Triz tetap menyayangi Azman kerana sifat negatifnya itu dianggap sebagai tanda cinta Azman kepada Triz.


Berlainanan pula dengan Razak, beliau berjaya menjadi seorang doktor dan amat dikenali kerana sifat ‘playboy’ dan sering bertukar pasangan. Selepas bertahun-tahun mengharungi pelbagai masalah cinta dan liku-liku kehidupan, Razak dan Triz dipertemukan oleh takdir dalam keadaan di mana kedua-duanya mahu memulakan kehidupan yang baru. Begitulah sedikit jalan cerita yang dapat zya kongsi dengan korang dan kalau korang nak tahu lebih lanjut cepat-cepat la pergi terjah pawagam yang berdekatan dengan anda. 



Selesai sahaja tayangan filem ini terus kami dikejutkan dengan kehadiran Pelakon utamanya iaitu Farid Kamil dan Nadia Nisa yang telah sedia lama menunggu dibelakang dewan. Zya dengan kawan-kawan memang duduk di barisan belakang sekali tapi langsung tak sedar kehadiran diaorang. Memang best sangat la dapat berjumpa dengan diaorang. Tapi zya tak sempat nak bergambar dengan diaorang sebabnya terlalu sesak ramai sangat. Tapi dapat tengok macam nie pun dah ok dah.hehehe 





Apa pun tahniah Grand Brilliance filem anda kali ini memang memang sangat best dan zya bagi 10 bintang. Ha nampak tak dah terlebih 5 bintang kat sini. So rasanya setakat ini sahaja zya dapat berkongsi dengan korang mengenai road show filem Love Supermoon. Sebelum zya tamatkan entry zya meyh la usha dulu gambar-gambar sepanjang roadshow nie. Sumber gambar-gambar nie adalah dari koleksi zya sendiri dan ig Grandbrilliance. So kalau korang nak tengok lebih banyak lagi gambar sepanjang roadshow boleh la terjah ig nie dan jangan lupa follow sekali.hehehe




























Sekian!!!!!!!!

This entry was posted in

HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT NEGERI PERLIS

ASSALAMUALAIKUM!!!!!

Hye uollss bersua kembali kita kali ini untuk entry terbaru dari miss zyaroses. Rindunya kat wall zya nie tapi apakan daya hujung minggu baru dapat luangkan masa. Entry zya kali nie mengenai Hari Sukan Negara yang diadakan seluruh Malaysia tidak kira di peringkat negeri mahupun peringkat sekolah semuanya pakat sambut pada tanggal 10 Oktober 2015.






Meriah sangat zya tengok setiap negeri ada membuat aktiviti seperti ini dan ia dapat memupuk semangat bersukan dan boleh menyihatkan tubuh badan serta dapat merehatkan otak bagi student macam zya nie. Memang have fun sangat la aktiviti yang zya join yang diberi nama Karnival Gegar 10,000 Langkah sempena Hari Sukan Negera. Karnival ini diadakan di Stadium Tuanku Syed Putra, Kangar Perlis. 







Apa yang lagi bestnya Raja Muda Perlis turut serta turun padang memeriahkan lagi aktiviti nie dan paling best zya sempat bersalaman dengannya, amik berkat sama.hik3.(berkat apa tak tau la). Dekat Perlis nie apa yang bestnya adalah setiap event yang dianjurkan mesti dirasmikan oleh Raja Muda Perlis yang memang sangat berjiwa rakyat. Jadi jakun sikit la negeri zya kan tak der raja so jadi over excited sikit.hihihi. Aktiviti bermula pada pukul 7 pagi dengan pendaftaran peserta serta majlis perasmian dan aktiviti senaman bermula sebelum peserta memulakan langkah 10,000 langkah mengelilingi stadium.



Peserta berbasikal







Karnival nie juga ada menyediakan beberapa booth yang mana ia berlangsung selama sehari dari pukul 7 pagi sehingga 5 petang dan sentiasa menyediakan pelbagai aktiviti yang menarik para pengunjung. Meh la tengok gelagat zya bersama sahabat zya sepanjang di aktiviti Karnival Gegar 10,000 Langkah nie.

 
kami berempat jer sebab yg lain xnak join


betapa bahagianya pasangan nie.hahaha
Ahakkk semangat diaorang bersenam
Catwalk sat
masa kat karnival jumpa dorang nie


eh-eh nak terbang plak belon nie


Demikian saja entry zya untuk Hari Sukan Negara ini. Aktiviti seperti ini adalah sangat bagus untuk menyihatkan badan serta dapat beriadah bersama keluarga serta sahabat dan juga dapat memupuk semangat bersukan di dalam diri masyarakat kita. Sekian berjumpa lagi kita di lain entry.Sentiasalah menantikan kupasan yang menarik dari miss zyaroses yer. Bubye uollsss.



SEKIAN!!!!!






















FARAH FAFA KITTY SHAWL - REVIEW

ASSALAMUALAIKUM!!!!

Hai uollss semua buat apa tu, memandangkan cuaca yang kurang baik dan berjerebu jadi lebih baik kita lepak di rumah dengan membuat entry terbaru. Hari ini zya nak buat entry mengenai Farah Fafa Kitty Shawl yang memang cantik dan sangat selesa untuk dipakai. Kalau korang nak bersukan pun sesuai pakai sebab kain dia sangatlah menyerap peluh dan tidak panas. Zya bukan cakap kosong yer sebab zya sendiri dah beli dan cuba. Hokey sesiapa yang peminat Hello Kitty plus pinky lovers tu memang akan jatuh cinta kalau tengok termasuklah zya salah sorang daripadanya. Sekali tengok terus order takut nanti habis melepas la ceq. Actually dia ada banyak warna tapi zya memilih yang berwarna pink terang. Meh la kita usha lagu mana shawl tu sebenarnya. 



Ha ini dia Farah Fafa Kitty Shawl yang zya dok sibuk cerita tu. Lawa kan, selain itu shawl nie ada banyak warna lagi contohnya warna coklat, pink muda, merah dan biru. 










Ada yang berminat tak? Meh-meh nak bagitau kalau korang berminat nak shawl nie boleh la PM dekat sis farah nie. Macam mana nak PM erkkk?? Korang semua boleh PM sis farah dekat sini Farah Fafa. Selain itu, sis nie juga ada jual instant shawl, buat henna, makeup dan mempunyai butik sendiri yang bernama Eksotik Collection. (jangan lupa like sekali yer). 

Zya dok usha juga sis nie mekaup pengantin-pengantin memang cantik sangat. So nanti kalau zya nak kawen boleh la amik sis nie makeup zya. hahahahaha (suka sangat verangan.Study tak habis lagi)  Okey la kan kita beri sokongan kepada bangsa kita dalam dunia business nie. Kalau bukan kita yang nak sokong bangsa sendiri sapa lagi kan. Ayuh cepat g la usha page dia mana tau ada yang bekenan di hati nak pilih sis nie sebagai MUA korang time bertunang, nikah, dan majlis resepsi nanti ker. Oh sebelum tu nak bagitahu sis Farah nie juga adalah salah seorang finalis Pencarian Wajah Aura White. 


Cantikkan orangnya


Eh lupa pula nak selitkan gambar zya bergaya dengan Farah Fafa Kitty Shawl nie.Meh la usha sikit gambar zya yang tak seberapa nie. Almaklumlah lilit time nak pergi kelas memang hentam saja la asalkan terlilit dan terbelit kalau tak mau ketinggalan nak pergi kelas. 


sory gambar guna henset murah jer.hihi


acah-acah go pro terus jadi besar kepala kita



SEKIAN!!!









This entry was posted in

Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

2. Follow dan like semua sponsar dibawah ini dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter


Follow Google+


Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com
Along Maisuri
Shad
Ejulz
Farprettybylh
Kawaidesu Concept
Sayidah Napisah
Emy Amelia
Carehappytips
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

BESDAY GIRL V.S SHALA PIZZA

ASSALAMUALAIKUM!!!!!

Hye uollss apa khabar? hamboi seminggu zya tak sempat nak hupdate entry baru kan. Sekali hupdate ambik kau penuh page sampai tak larat nak belek kan.hihihi Sekali sekala lepas rindu kat page Hello Kitty kesayangan zya nie apa salahnya kan. Hokey memandangkan zya ada kelapangan nie zya nak buat entry pasal besday sahabat zya sorang nie sambil tu boleh la korang usha juga tempat makan yang zya  pergi sambut dengan kengkawan zya nie. Actually besday sahabat zya nie dah lepas masa bulan 9 hari tu tapi busy mengalahkan wakil rakyat terpaksa kami tunda dulu hasrat tu. Hokey meyh tengok sikit sapa besday gurl tu erkkk. Mesti korang nak tengok kan orangnya. Meh-meh usha awek Kelantan yang comel nie..uhuk uhuk terbatuk plak.hahaha


INI LA BESDAY GURL TU NIRA NAMANYA

Sahabat zya yang paling pelik perangai pernah zya jumpa.hahaha tapi baik hati orangnya tau dan bijak pula tu. Perangai pelik dia tu kami-kami ja yang boleh handle.hahahaha Hokey jom usha pula apa yang kami melantak masa kat Shala Pizza tu.  Style zya dan kengkawan bila tiba besday antara kami mesti akan belanja besday gurl tu dan bila di tanya pada si mok cik nie dia request nasi goreng cina plus air suam saja. Alahai low profile sangat kan mok cik nie senang nak buat bini sebab tak cerewet.hahaha Memandangkan kami tak sampai hati dengan request dia so kami pilih Shala Pizza untuk besday gurl nie dekat depan The Store Kangar. Tetiba tekak kami nak makan western food so masing-masing memilih mengikut citarasa tekak sendiri.


 
Chicken Bolognese Spagetthi untuk besday gurl



Chicken Chop with sauce blackpaper pilihan zya dan hana



Chicken Lasagna pilihan Amal



Strawbery Yogurt Smoothie


Hokey ini la menu yang kami order dekat Shala Pizza Kangar memang sedap dan berbaloi dengan harga serta kuantiti dia yang banyak. Sampai naik semput la semua yang makan sebab terlalu kenyang dan menikmati makanan dengan lazatnya. Sekali sekala kita buat hari belanja diri makan dengan makanan yang sedap dan mahal sikit. Memandangkan kami terlalu busy dan otak pun jadi stress so inilah masa nak rehatkan otak dengan menikmati makanan sedap nie.(hahahaha nie cara nak mempercepatkan obesiti). Nak tahu berapa harga semua nie termasuk makanan sampingan yang kami tambah tapi tiada dalam gambar. Hokey meyh usha resit bawah nie.

Jeng jeng jeng sekali sekala kan

Sebelum zya akhiri entry zya kali nie zya nak cerita sikit pasal sahabat-sahabat zya nie. Actually diaorang nie sahabat merangkap classmate zya juga. Masa mula sampai di dunia IPTA nie tercari-cari juga sahabat yang boleh ngam dan satu kepala orang kata. Akhirnya zya jumpa mereka nie dan sampai sekarang diaorang la sahabat susah senang ketawa nangis bersama. Alhamdulillah setakat nie kami saling tolong menolong dalam setiap kerja-kerja yang dilakukan. Syukur sangat diketemukan dengan diaorang dan buka dengan salah orang. Hidup di IPTA nie kena pndai cari kawan yang boleh sama-sama susah dan senang buka masa senang ada tapi masa susah hilang. Ewah bebel panjang pula kau kan zya. hahhaha hokey setakat nie saja entry zya kali nie.Meh la usha lagi gambar-gambar kami nie.  Kalau jemu pun jenguk-jenguk p la untuk amik hati kata orang tua-tua.hahaha


Zya add mushroom sup kat sini sedap juga


Inilah sahabat-sahabat zya.kemana saja kami pasti berempat

Besday gurl hihihi

Lastly

Happy Birthday Nira semoga dipanjangkan umur, murah rezeki serta berjaya di dunia dan akhirat. 



 SEKIAN, BUBYE!!!!