RAHSIA KECANTIKKAN DENGAN VENNA RICE MASK & SCRUB 2 in 1 | REVIEW


RAHSIA KECANTIKKAN DENGAN VENNA RICE MASK & SCRUB 2 in 1 | Hai semua hari ni zya nak kongsi dengan korang semua pasal satu produk yang masih baru di pasaran keluaran syarikat Nuvenna PLT. Produk ini sangat unik dan istimewa kerana diperbuat dari bahan semulajadi seperti beras, oat, dan soya serta ditambah dengan tea tree oil dan peppermint oil.

Ramai yang telah menggunakan produk ini dan mendapat feedback yang memuaskan. Zya juga tidak melepaskan peluang dengan mencuba sendiri produk ini dan ianya sangat bagus. Semasa kita memakai Venna Rice Mask & Scrub ni kulit kita terasa segar serta sejuk dan selepas mencuci kulit terasa sangat lembut. Ini mungkin kesan daripada bahan-bahan semulajadi yang digabung bersama membuatkan kulit kita terasa segar.



Antara kelebihan produk ini adalah ia dapat menganjalkan kulit dan mengurangkan sel kulit mati dan rosak. Selain itu, dapat mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih cerah serta menjadi lembap secara semulajadi. Garis-garis halus dan kedutan juga dapat dikurangkan serta boleh menganjalkan kulit. Kalau korang nak tahu kebaikan produk ini juga adalah ia anti-viral dan anti-kulat. Bagi korang yang mempunyai kulit yang berjerawat juga adalah sesuai dan ia juga mengawal lebihan minyak dan menghalang pembukaan liang pori yang akan mengeluarkan jerawat.


Kenapa korang perlu memilih Produk Venna Rice Mask & Scrub ini?  Kerana ianya
  • Diperbuat dari bahan semulajadi seperti beras, oat dan soya
  • Tidak mengandungi bahan kimia seperti Paraben, SLS dan Hydroquinone
  • Mengandungi Tea Tree Essential Oil yang terbukti berkesan mengatasai masalah jerawat
  • Tiada pengelupasan
  • Tanpa bahan pengawet


Korang mesti tahu bahawa setiap bahan atau ramuan yang digunakan dalam masker dan skrub ini mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Kalau tak tahu jom kita lihat 5 kebaikan untuk setiap bahan dalam Venna Rice Mask & Scrub ini. 

Beras
  • Menganjalkan kulit
  • Mengurangkan sel kulit mati dan rosak.
  • Mengandungi Oryzanol yang memperbaharui pigmentasi kulit.
  • Mengandungi Vitamin E yang menjadikan kulit muda remaja
  • Mengandungi Ferulic Asid sebagai antioksidan yang melindungi kulit dari sinaran ultra
Oat
  • Oat mengandungi 18 jenis asid amino yang membantu mencerahkan dan membaikpulih kulit yang rosak.
  • Menyegarkan kulit dan bebas dari alergi. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit yang sensitif
  • Mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih cerah
  • Tekstur oat sangat efektif dalam menanggalkan sel kulit mati dan memberi laluan kepada pertumbuhan sel kulit baru yang lebih segar.
  • Oat membantu mengecilkan liang pori kulit
SOYA
  • Pelembap semulajadi
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  • Menganjalkan kulit
  • Mengandungi Vitamin E yang menggantikan sel kulit mati dan membentuk sel kulit yang baru.
  • Soya terbukti berkesan memperbaiki tona dan tekstur kulit
TEA TREE OIL
  • Mempunyai banyak kebaikkan anti-viral dan anti-kulat
  • Terbukti berkesan menangani jerawat
  • berkesan dalam menanggalkan kulit
PEPPERMINT OIL
  • Mengandungi menthol memberikan sensasi dingin kepada kulit dan mencerahkan kulit
  • Mengawal lebihan minyak dan menghalang pembukaan liang pori yang akan mengeluarkan jerawat
Jom kita tengok feedback pengguna produk Venna Rice Mask & Scrub 2 in 1 ni.






Nampak tak feedback yang pengguna cakap tu sama macam yang zya dah alami memang sejuk dan segar bila kita pakai. Lagipun bila kita pakai Venna Rice Mask & Scrub ni dah menjimatkan masa kita dari pakai satu persatu. Sangat jimat dan Venna Rice Mask & Scrub mudah untuk dibawa ke mana sahaja kerana packaging dia yang comel, ringan dan mudah untuk di bawa travel kemana-mana sahaja.


Nampak tak tu comel saja bekas dia yang zya pegang tu dan mudah untuk dibawa dan letak dalam handbag korang pun boleh. Harganya pun sangat berpatutan dan mampu milik jadi tunggu apalagi cepat-cepat pm dan order untuk merasai sendiri keistimewaan produk ini. Sebarang pertanyaan dan urusan pembelian bolehlah dibuat kepada Cik Aimie 012-5375003 ataupun terus ke facebook page Natural Scrub & Mask Penaik Seri Wajah Venna.








Sekian







This entry was posted in

3 comments:

  1. Sy sgt suka pkai Venna juga.jom suppport product tempatan.Selamat dan suci

    ReplyDelete

Hye uollss Sila tinggalkan komen anda satu pun jadilah hehehehe