THE LITTLE VILLAGE, PENANG HILL


THE LITTLE VILLAGE, PENANG HILL | Hai semua kali ni zya nak update pasal tempat baru dekat Penang Hill. Bila zya post gambar atas nie dekat dalam facebook dan insta ramai yang tak percaya kata tempat nie dekat Malaysia. Ramai yang cakap gambar dekat belakang zya tu lukisan semata-mata.hahaha Kalau korang tak percaya korang ikuti entri zya ini sampai habis ok. Tempat ni cantik,udara segar dan yang pastinya tempat untuk  bergambar. Walaupun hakikatnya cerita ni dah basi pun tapi zya nak kongsi juga dengan korang. Sebenarnya dalam 3 minggu lepas zya ada pergi ke Penang Hill. Cadangnya saja nak pergi makan ABC buah-buahan kat atas tu.Hahahha nampak tak sanggup pergi semata-mata nak makan ABC saja. Kalah orang pregnant tu.hihihi. 


Inilah ABC buah-buahan yang zya dok mengidam sangat tu. 
Ok bila zya sampai saja dekat atas zya terpengun tengok eh eh ada kawasan baru la. Terus zya buat keputusan untuk masuk dan bayaran yang dikenakan adalah RM15 seorang plus dapat gambar free siap dah cuci print lagi. Selain itu, korang dapat menikmati air madu lebah pelbagai perisa. Zya yang tidak pernah minum madu tetiba minum rasa dia perghh sedap sangat kena dengan tekak zya nie. Tempat nie dia bercirikan taman cinta gitu.hehehe Zya nak explain lebih pun payah jom korang tengok sendiri apa yang ada dekat Little Village, Penang Hill. Bak kata orang biar gambar yang sahaja yang berbicara.hehehe 


Dekat pintu gerbang masa mula-mula masuk akan lalu laluan love ni. Sesuai kalau yang pergi bersama pasangan amik gambar dekat sini.Alahai sweet sangat.


Jom kita mulakan perjalanan bersama dengan zya 



Jangan tanya kenapa besar sangat sebab mood tengah mengembangkan badan sekarang nie.hahaha


Gambar atas nie Zya dok usha juga pipi kami macam seakan-akan sama plak.
(pipi pau) hahaha






Gambar atas ni adalah salasilah berkenaan madu lebah.Nanti pekerja di sini akan menerangkan pada korang satu persatu maklumat berkaitan madu ni. Terdapat juga souvenior yang korang boleh beli sebagai cenderahati.




 
Ok selepas jelajah The Little Village ni terjumpa pula orang tengah buat pengambaran untuk cerita apa tu zya kurang pasti sangat la. 



Sebelum balik sempat juga la bergambar dengan pelakon Syafiq Kyle. hehehe



Rasanya setakat ni dulu entri zya kali ni. Harap maaf sebab terlalu banyak gambar dari membebel kan. Sebenarnya ada banyak lagi gambar tapi nanti letak banyak-banyak korang bosan pula.hihihi Ok see you next entri. Bye.







Sekian!!!

















This entry was posted in

13 comments:

  1. little village xpergi lagi ri tu....alamak....belm habis pusing penang lah nampaknya ni...
    save for the next trip!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dia baru siap rasanya. lepas nie mai pusing2 penang lagi yer

      Delete
  2. Replies
    1. kan menarik kan.pndai dorang buat utk tarik pelancong mai.

      Delete
  3. ari tu xsempat singgah sini,rupa ye cantik jugak tempat dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpa nanti datanglah lagi boleh singgah sini :)

      Delete
  4. waa, cantiknya... macam2 dah ada kat atas tu... dulu xde apa2 pun... kena pergi ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la skrg dah ada mcm2 kat sana.best.p cepat kak mia :)

      Delete
  5. owh gambar yg last skali tu dgn syafiq kyle ke?? dya pakai mcm tu x nmpk mcm dya..hahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha yup syafiq kyle.tu ramai xperasan kata tu dia.hihihi :)

      Delete
  6. tempat baru ehh.. mcm best jer ni..

    Salam kenal dari Mama Jue.. Mama Followers #261

    ReplyDelete

Hye uollss Sila tinggalkan komen anda satu pun jadilah hehehehe