BURGER PENGGANTI KEK DI HARI JADI | MARVELS CAFE, PERLIS


Happy birthday to you..... Happy birthday to you.... Happy birthday to youuuuu.. yyeeeaahhh dah masuk umur baru sekarang. hehehe eh eh eh jangan salah anggap bukan birthday zya yer tapi kawan zya. Hari tu kami ada buat rancangan untuk menyambut birthday party untuk bff kami dan kami tak nak beli kek sebab kerap sangat asal birthday jer mesti beli kek. Kesudahannya kek tu tak habis pun. Jadi kami terpikir untuk buat lain dari yang lain iaitu burger yang siap ada gambar kami berempat. Puas mencari sana sini dan akhirnya zya terjumpa Marvels Cafe dan terus pm owner cafe (kak wani) zya terang apa yang kami nak dan terus set date untuk buat surprise birtday party tu. Senang sangat bekerjasama dengan kak wani yang ramah dan memang mesra pelanggan. Jom kita tengok apa kesudahan suprise birthday party kami nie.


Muka ketawa bahagia sebelum bertukar tragis dan suram.hahaha dia tak tau lagi masa nie masih blurr.hahahaha



Ha bila burger dah sampai mata dah mula berair sampai tak tahan sebak.hihihi touching la tu kan dia ingat kami lupa birthday dia.hihihihi. Siap dapat hadiah birthday hasil kreativiti kami bertiga sehari suntuk buat box nie.hehehehe



Cara nak buat box nie korang boleh tengok dekat youtube jer.


Sampai nak potong burger pun sebak lagi.hahhaha 


Dah bahagi muka masing-masing tapi sayang pula nak makan muka sendiri nie.hahaha Sampai berkerut-kerut muka tu ha.hihihihi




Cafe ala hipster yang tengah menjadi tranding sekarang memang selalu di cari oleh pelanggan pada zaman sekarang dan sekiranya korang berminat boleh la datang ke sini. Sebab cafe ini juga ada menyediakan pelbagai menu lain seperti 


Cheezy Chicken Grill


Marvels Lamb Chop


Meatballs


Hulky Nasi Lemak


 Nasi Goreng


Spaghetti Aglio Olio Seafood


Batman Coffee


Bandung 3 layer


Marvels detox


Marvels Durian Shake


Mocha Mokieee


Kalau korang tak nak burger bergambar pun boleh.Korang boleh order burger macam nie ikut warna yang korang suka tapi pastikan korang order awal yer.Bukan esok nak hari nie baru order kesian nanti dekat owner nie. Selain itu, menu yang paling special dekat sini adalah 


Hulk Platter dan hidangan ni boleh dimakan untuk empat orang dan harga termasuk sekalii dengan air empat gelas.


Sekiranya korang berminat untuk membuat sebarang majlis sama ada birthday part, anniversary atau sebagainya boleh kunjung ke Marvels Cafe di Perlis ini dan lokasi dia terletak di Beseri, Perlis jalan menghala ke Padang Besar dan cafe nie betul tepi jalan sahaja. Untuk maklumat lanjut boleh rujuk maklumat di bawah ini 

Alamat: No 53-A3, KM 8.5 Beseri, Perlis, Malaysia

Hubungi:  011-1470 0733

Facebook page : Marvels Cafe

Facebook owner : Wani Homemade


Terima Kasih kak Wani menyempurnakan suprise birthday party seperti yang kami inginkan. Sekian sahaja entri zya mengenai Marvels Cafe dan harap maaf gambar over dari cerita sebab excited tengok menu dia semua sedap-sedap tau.hihihi Akhir kata "Jom semua orang Perlis kita serbu ke Marvels Cafe ini".







Sekian






This entry was posted in

4 comments:

  1. Makin banyak yang guna Berger..
    Kat Selangor pun ada.. guna untuk jadikan kek perkahwinan.. comel je..

    ReplyDelete
  2. asal je perlis ...tpi belum terjah lgi marvelous cafe ni ...btw im new follower blog ni

    ReplyDelete
  3. Huii mak.. besarnya burger tue.. tapi okey jugak ianya pengganti kek, memang lain dari yang lain.. =) agak kreatif..

    ReplyDelete

Hye uollss Sila tinggalkan komen anda satu pun jadilah hehehehe