BERBUKA PUASA BERSAMA YANG TERSAYANG DI THE TOP VIEW RESTAURANT & LOUNGE, KOMTAR PENANG



Salam hai semua ramadan semakin dekat menghampiri kita dan sekiranya korang tercari-cari tempat untuk berbuka puasa pada tahun ini zya ada satu tempat menarik dan best. Kalau nak tahu korang kena la stay membaca sampai habis tau sebab tempat ni cantik, romentik untuk yang berpasangan dan juga boleh juga bawa sati company makan sini ramai-ramai. Tempat yang zya maksudkan ini ialah The Top View Restaurant & Lounge di mana ianya terletak di tingkat 59 Menara Komtar. Pada ketinggian ini korang akan dapat saksikan pemandangan yang cantik sekitar Pulau Pinang.


Cara untuk naik ke restoran ini ialah korang kena pergi dekat Maybank bank bawah Komtar dan berhadapan dengan Maybank tu ada satu kaunter yang korang boleh buat pembayaran dan staff disitu akan bawa korang naik lift sampai ke tingkat 59 restoran ini. Di situ korang akan dapat melihat pemandangan yang cantik seperti zya sebutkan tadi. Pemandangan Pulau Pinang. Untuk pengetahuan korang ini adalah restoran yang tertinggi di Pulau Pinang jadi memang agak teruja bila sampai sini dengan keindahan pemandangan dan restoran yang cantik. 



Sekarang jom kita lihat sajian yang ada dihidangkan di The Top Restaurant & Lounge ini pada bulan puasa nanti. Oh ya sebelum terlupa selera berbuka buffet dinner di sini bertemakan "A La Kampung" Jadi jom kita tengok apa sajian yang menarik di sini.

SALAD

Capsicum , Cherry Tomato , Carrot , Japanese Cucumber , Shredded Red Cabbage ,
Mixed Lettuce 
Kerabu Ayam , Kerabu Kerang , Kerabu Pucuk Ubi ,
Kerabu Kacang Botol Dengan Ikan Bilis , Thai Squid Salad ,Chicken Salad
Thai Beef Salad , Pasta salad , Baba Ghanush & Tabbouleh
Ulam-Ulaman Kampung, Sambal Belacan , Sambal Manga , Sambal Ikan Bilis,
Sambal Tempoyak, Cincaluk Acar Mentah , Acar Rampai , Acar Buah-Buahan,
Assorted Keropok




DRESSING 

Italian Dressing , Thousand Island, Vinaigrettes, Assorted Condiments 


SEAFOOD ON ICE

Fresh Oysters , Prawn , Crab , 1/2 shell Mussel
with Tabasco & Condiment


ACTION & LIVE COUNTER
PENANG PASEMBUR STALL

Cucur Udang , Cucur Kelapa , Cucur Sayur , Cucur Keledek, Tauhu Goreng , Telur Rebus
Goreng , Chicken Sausage Goreng , Udang Goreng , Sotong Goreng , Ketam Goreng , Fish
Cake Goreng , Fish Ball Goreng , Crab Stick Goreng , Cucumber , Sengkuang , Beansprout
with Pasembur Sauce


NOODLE STALL 1

 Laksa


NOODLE STALL 2

Mee Goreng " Mamak " Style


ACTION STALL 

Roti Jala dengan Kari Ayam dan Murtabak Special



Bubur Lambuk

SOUP CORNER

Malaysian Style Soup Rempah Ayam
Assorted Bread With Portion Butter


CARVERY STATION

Roast Whole Lamb " Kambing Golek " With Harissa Sauce And Lamb Juz
Roasted Vegetable & Potato




LIVE GRILLED COOKING (BBQ)

Tandoori Lamb Chop ,Chicken & Lamb Satay , Ayam Percik



HOT MAIN DISHES

Kambing Masak Kurma
Stir-fried Vegetable With Crab Meat Sauce
Kepah Masak Lemak Chilli Api
Udang Masak Asam
Strifried Squid with Celery And Chestnut
Ikan Masak Masam Manis
Ketam Masak Kari
Ayam Masak Merah
Wok Fried Beef With Ginger
Sayur Terung Goreng Berlada


NASI


DESSERT STATION

Assorted Of Continental Delight 
Bubur Pulut Hitam , Pengat Ubu Keledek
Blueberry Cheese Cake , Japanese Cheese Cake , Tiramisu , Chocolate Brownie
Blueberry Mousse , Fruit Tartlet , Bread & Butter Pudding
Fried Ice-cream , Ice Kacang , Cendol
Buah-buahan Tempatan









BEVERAGES

Coffee / Tea
Soft Drinks
Chilled Cordial Drinks



Selera Berbuka Buffet Dinner “A LA KAMPUNG” ini boleh didapatkan pada harga RM98nett seorang untuk dewasa dan RM68nett seorang untuk kanak-kanak. Buffet Dinner ini bermula pada 15 Mei sehingga 15 Jun 2018 pada jam 6.30 petang hingga 10.00 malam. 

_________________________________________________________________________________

Memandangkan hari ibu juga dalam bulan ini maka The Top View Restaurant & Lounge turut meraikan dan menghargai ibu-ibu yang tersayang. Jadi korang juga boleh meraikan hari ibu korang di sini dengan sajian khas untuk hari ibu. Antara sajian yang dihidangkan adalah seperti berikut:

Mother's Day Special 


Amuse Bouches
Saffron Tempura Oyster| Ratatoile| Blue Pea Flower Vinaigrette 
Edible Soil & Arugula Leaf

Appetizer 
Salad Of Mirin Glazed Tiger Prawn| Seared Tuna Sashimi with black Sesame| Wasabi Cream

Salad
Modern English Bowl*Ceaser Salad*

Soup
Wild Mushroom & Chamomile Tea| White Truffle Oil
Tempura Mushroom

Choice Of Main Course
Cured & Pan-seared Salmon| Broccoli Floret| Char-Artichoke & Wild Momotaro Chutney
Lemon Butter Sauce
or
Char-Broiled Beef Tenderioin| Pommes Marseilies| Young Carrot

Dessert 
Vanilla Bean Panna Cotta with Macerated Strwaberry and Basil ice-cream

Coffea/Tea

Demikian sajian yang disediakan khas untuk hari ibu dan sajian ini akan diadakan bermula pada 13 Mei sehingga 14 Jun 2018 yang bermula jam 6.00 petang hingga 10.00 malam di The Top View Restaurant & Lounge, Komtar Penang pada kadar harga RM98nett seorang. Sebarang maklumat lanjut boleh rujuk maklumat seperti di bawah.

Alamat:
Komtar, Level 59 & 60, Jalan Penang, 
10000 George Town, 
Pulau Pinang.

Hubungi:
04-262 5960

Facebook:





















This entry was posted in

4 comments:

  1. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
    قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
    نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالخبر
    شركة تنظيف منازل بالخبر
    شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
    شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

    ReplyDelete

  2. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف

    ReplyDelete
  3. Aduh rasa sekarang juga nak pergi makan kat sana ni ! 😀

    ReplyDelete

Hye uollss Sila tinggalkan komen anda satu pun jadilah hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...